باتری موتورسیکلت

دلایل متعددی وجود دارد که باعث کاهش عمر باتری موتورسیکلت می‌شود. با این حال اگر به خوبی بدانید که چگونه می‌توانید باتری موتورسیکلت را در شرایط ایده‌ آل نگه دارید آنگاه با حفظ و مراقبت صحیح، به افزایش راندمان و در نتیجه افزایش طول عمر آن کمک خواهید کرد. زمانی که باتری موتورسیکلت دارای اتصالات ترمینال نامناسب باشد به این معنی است که کابل باتری و اتصال ضعیفی دارد.
در نتیجه شارژ باتری با مشکل مواجه می‌شود. اتصالات ضعیف موجب کم شدن شارژ باتری و در نتیجه خراب شدن زود هنگام آن می‌شود. با یک بررسی بصری متوجه این مسئله خواهید شد. باتری یکی از اجزای مهم موتورسیکلت است که در تعیین قیمت موتور در اصفهان نقش مهمی دارد.

در این میان استاتور نقش شارژ کردن باتری هنگام روشن بودن موتورسیکلت را بر عهده دارد. زمانی که استاتور خراب شود بدان معنی است که موتورسیکلت خاموش خواهد ماند و شارژ باتری به سرعت تخلیه می‌شود. بررسی تمام این موارد باعث می‌شود که در صورت بروز مشکل به سرعت در صدد رفع آن برآیید.

چگونه از مشکلات باتری آگاه شویم؟

زمانی که وسیله نقلیه در حال کار کردن است، علائم مختلفی وجود دارد که با دنبال کردن آن‌ها می‌توانید متوجه شوید که آیا واقعا مشکل از سمت باتری است و یا مسئله دیگری در میان است.

اولین علامت در آن کاهش قدرت موتورسیکلت خواهد بود. با گذشت زمان عملکرد آن کاهش پیدا می‌کند. حتی ممکن است در برخی موارد موتورسیکلت شما به ناگهان خاموش شود. اگر لامپ‌ها کم نور هستند عامل دیگری است که می‌توانید دلیل آن را از جانب باتری موتور بدانید.

اگر صدای ناهنجاری از طرف موتور می‌شنوید، دلیل این است که موتورسیکلت در تلاش است تا از باتری نیرو بگیرد اما ناموفق است.

بروز هر کدام از این نشانه‌ها احتمالاً ناشی از این است که باتری موتورسیکلت دچار مشکل شده است.

باتری موتورسیکلت

دلایل خرابی باتری موتورسیکلت

موارد دیگری نیز وجود دارد که باعث خراب شدن باتری وسیله نقلیه شما می‌شود. به همین دلیل بهتر است با توجه به این نکات از بروز این مشکل جلوگیری نمایید.

  1. بارگیری بیش از حد باتری
  2. اشکال در تنظیم کننده ولتاژ
  3. مشکل در اتصال به زمین
  4. نشتی در مدار
  5. گرما و لرزش

در ادامه هر یک از دلایل خرابی باتری موتورسیکلت را توضیح خواهیم داد.

۱. بارگیری بیش از حد باتری

اضافه بار بیش از حد باتری توسط لوازم جانبی بیش از حد و نامناسب باعث کاهش طول عمر آن می‌شود. برای اینکه موتورسیکلت به این مشکل دچار نشود لازم است ولتاژ باتری با کارکرد موتور و سایر لوازم جانبی را مورد بررسی قرار دهید. اگر وسیله‌ای ولتاژ متفاوت با باتری وسیله نقلیه داشته باشد ممکن است آن‌ها قادر به هماهنگی با یکدیگر نباشند.

برخی از لوازم جانبی اضافی در موتورسیکلت از باتری انرژی زیادی می‌گیرند، به همین دلیل بهتر است برای افزایش طول عمر و بهبود کارکرد باتری به این نکته توجه داشته باشید و آن‌ها را کاهش دهید.

۲. اشکال در تنظیم کننده ولتاژ

این مشکل درباره موتورسیکلت‌هایی که مسافت طولانی را پیموده‌اند رایج‌تر است. بروز مشکل در تنظیم کننده‌های ولتاژ باتری موتور را دچار مشکل می‌کند. به همین دلیل لازم است تمام اتصالات از رگولاتور تا آلترناتور بررسی شود تا اطمینان حاصل کنید که موتور از وضعیت مطلوبی برخوردار است. اگر هر کدام از آن‌ها نیاز به تعویض دارند. در نتیجه با بررسی مرتب برای جایگزینی این قطعات اقدام کنید.

۳. مشکل در اتصال به زمین

یکی دیگر از دلایل خرابی عمده در باتری‌ها اتصال ضعیف زمین بین قاب و باتری است. این مسئله‌ای است که می‌تواند از شارژ مناسب آن جلوگیری کند. برای اطمینان از اتصال مناسب آن‌ها لازم است آن را با دقت بررسی کنید. در صورت لزوم برای تمیز کردن اتصالات از سنباده سبک و یا برس‌های نرم استفاده کنید.

باتری موتورسیکلت

۴. نشتی در مدار

نشتی در مدار می‌تواند باعث شود که شارژ باتری به سرعت تخلیه شود. برای بررسی این مشکل لازم است کابل باتری منفی را برداشته و یک ولت اهم متر را بین کابل منفی و ترمینال منفی باتری قرار دهید. در حالت ایده آل ولت متر عدد صفر را نشان می‌دهد. با این حال اگر عددی غیر از صفر نشان داده شد بهتر است موتورسیکلت را به یک تعمیر کار متخصص نشان دهید تا برای تعمیر به موقع آن اقدام شود.

۵. گرما و لرزش

بسیاری از موتورسیکلت‌ها نمی‌توانند گرما و لرزش مداوم را تحمل کنند. حتی اگر از باتری به طور صحیح مراقبت کنید این موارد می‌تواند طول عمر باتری را کاهش دهد و به قسمت داخلی آن آسیب برساند. بنابراین برای افزایش طول عمر باتری سعی کنید این موارد را حذف کنید.

با باتری خراب حین موتورسواری چه باید کرد؟

اگر در هنگام تردد با موتورسیکلت خود متوجه شدید که باتری مشکل شده است به خصوص زمانی که دور از یک تعمیرگاه اختصاصی هستید می‌توانید چندین کار برای برطرف کردن این مشکل انجام دهید.

۱- ابتدا تمامی اتصالات مربوط به باتری را بررسی کرده و اطمینان حاصل کنید که در مدار به درستی متصل شده‌اند.

۲- برای شارژ مجدد باتری و آزمایش کردن آن می‌توانید از عمل باتری به باتری استفاده کنید. هر چند مهم است این کار را با احتیاط انجام دهید، زیرا ریسک از بین رفتن باتری موتورسیکلت شما وجود دارد.

یکی دیگر از کارهایی که می‌توانید انجام دهید این است که به باتری موتورسیکلت شوک وارد کنید. برای این کار لازم است به سرعت آن را روشن کنید و موتورسیکلت را در دنده دوم قرار دهید. کلید را بچرخانید و اهرم کلاچ را فشار دهید و پس از آن با سرعت صحیح چرخش اهرم کلاچ را رها کنید تا موتور شروع به حرکت کند.
هرچند این موارد به طور قطعی و صددرصد نمی‌تواند باعث شارژ مجدد باتری وسیله نقلیه شما شود، با این حال این احتمال وجود دارد که تا رسیدن به یک تعمیرگاه برای بررسی باتری موتورسیکلت بتوانید آن را روشن نگه دارید. بررسی دوره‌ای و منظم باتری موتورسیکلت باعث می‌شود که این مشکلات با احتمال کمتری به وجود بیاید و در نتیجه به صورت ناگهانی با آن مواجه نشوید.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *